0888 914 909 | info@ariesholidays.com

КАПАДОКИЯ - ЗЕМЯ НА ФЕНОМЕНИ

 

 

Първи ден:

Излитане от София за Анталия с директен чартърен полет с номер BGH4123 в 16:30ч. от Терминал 1 на летище София. Кацане на летището в Анталия в 18:05ч. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

Втори ден:

Закуска. В този ден Вие ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130г.пр.н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. По време на тази екскурзия Вие ще посетите град Боазкент и неговите квартали, където по удивителен начин се съчетават археологически паметници ( античен театър, акведукт, крепост) и живота на съвременното турско село. Вие ще имате възможност да се полюбувате на цитросови градини, лично да откъснете мандарини, лимони, портокали и нарове и да опитате направения пред Вас фреш. Месните занаятчии ще Ви предложат турски изделия, ръчно направени. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

Трети ден:

След зкуска отпътуване за Кападокия. Този път ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър до Коня, бивша столица на империята на Селджуките. Коня – това е «зеления оазис», където прекрасните с красотата си растения и реки създават неповторима успокоителна атмосфера.  По време на тази екскурзия Вие ще можете да посетите една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Мавлана Руми е основател на мистичния суфически орден на « въртящите се дервиши»,чийто танц е божествена молитва хипнотизираща медитация. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

Четвърти ден:

 Кападокия - “Страната  на красивите коне” един музей на открито, включен в списъка на Юнеско за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а  около 5 век човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.

Кападокия – това , преди всичко, са мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, неръкотворни « магически кули». За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още «лунен ландшафт». Ще посетите известното поклонническо място Гыореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на Юнеско. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Също така ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Вечерта ще имате възможност при желание да вземете участие в удивителна кападокийска вечеря, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци с корем (срещу допълнително заплащане – 30 евро с включена вечеря, напитки и програма и 15 евро с включени напитки и програма). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Пети ден:

След закуска отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии срязващи помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Посещение на долината Зелве – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края Вие ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ние ще Ви покажем всички стадии на производство и ще имате възможност да си закупите. Също така при желание от Ваша страна, ще ви бъде предложена Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане – 130 евро). Вие ще можете от «птичи поглед» да разгледате неповторимата красота на това място, а вечерта можете да участвате в мистична церемония, наречена «въртящи се дервиши» със хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните каравани – сарай. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Шести ден:

След закуска Вие ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър към Средиземноморското крайбрежие. По пътя ще посетите селджуски караван – сарай по Пътя на коприната. Големите строежи с разкошно украсени врати създава образа на крепост от източните приказки. Настаняване в хотел 5* в региона на Анталия.

 

Седми ден:

Този ден ще ви предложи една от най-интересните исторически екскурзии. Ще посетите древния град Мира, основан през 5 в.пр.н.е., ще видите скалните гробници от епохата на Ликийския съюз, римски театър и ще посетите църквата, където е погребан Свети Николай Чудотворец. Също така ще Ви разкажат за чудни свети места (срещу допълнително заплащане – 60 евро с включен обяд). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Осми ден:

Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София с директен чартърен полет с номер BGH4124 в 19:05ч. и кацане на летището в София Терминал 1 в 20:50ч.

 


Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата.

 

Дати на заминаване:

19.04.2017, 26.04.2017, 03.05.2017, 10.05.2017, 17.05.2017, 24.05.2017, 31.05.2017, 13.09.2017, 20.09.2017, 27.09.2017, 04.10.2017, 11.10.2017, 18.10.2017

 

Цена на човек в двойна стая - 585.00 лв.

Цена на тройна стая - 1700.00 лв.

 Дете до 11.99 г - 492.00 лв.

 

Цените са на човек в евро и включват:

- Самолетен билет

- Летищни такси

- Багаж – 5 кг. Ръчен и 20 кг. чекиран

- Транспорт с лицензиран автобус

- 4 нощувка в Анталия в хотел 5* на  база закуска и вечеря

- 3 нощувки в Кападокия на  база закуска и вечеря

- Екскурзионната програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език

- Медицинска застраховка с покритие 5.000 евра

 

Цените Не включват:

- разходите от личен характер

- Черната църква в Гьореме – 8 турски лири

- Входни такси на музеите в Кападокия (подземния град и открития музей Гьореме), Подземня град Каймаклъ (25 TL), скалните църкви в Гьореме (25 TL) и Учхисар (5 TL), Мавзолея на Мевляна (5 TL); кервансарай "Sultanhan" (5 TL)

- всички услуги предложени по желание

- бакшиши на екскурзовода и шофьора 15 евро на човек  за целия престой

- горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и Авиокимпанията начисли такава)

 

/ по време на екскурзионната програма в Кападокия ще имате възможност да посетите – винарна, където ще можете да дегустирате най-пивкото вино в тази област на Турция, грънчарска работилница, цех за ръчно тъкани килими със възможност за пазаруване/

 

Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата
Посочените цени са с направени отвтъпки за ранно записване и важат за резервации до 30.12.2016

Условия и начини на плащане:

Начин на плащане: 30 % депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:

- международен паспорт

- няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Турция.

* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 12 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване )

 

 

  • Обиколни хотели

    АНТАЛИЯ, ТУРЦИЯ

    ...

    Виж още

Оценка

Оценка, базирана на 0 отзива

0.0